Lisenssin pyytäminen kotikäyttöä varten

Jos sinulla on tuotteita, joissa on monen käyttäjän käyttöoikeus, voit pyytää ohjelmistolle kotikäyttölisenssiä. Jos haluat ottaa kotikäytön käyttöön, pyydä lisenssi tai lainaa se palvelimelta. Vain ehdot täyttävien tilien järjestelmänvalvojat voivat pyytää lisenssejä.

Voit pyytää vain yhden lisenssin tilausta kohden riippumatta siitä, kuinka monen henkilön kesken tilaus on jaettu. Kotikäyttöön sovelletaan tiettyjä käyttöehtoja. Se ei ole käytettävissä kaikille tuotteille ja kaikissa sijainneissa. Katso lisätietoja kohdasta Kotikäytön käyttöehdot (englanniksi) ja Tuotteet, joiden kotikäyttö on mahdollista.

Jos haluat pyytää kotikäyttölisenssiä, siirry kohtaan Ota yhteyttä tukeen ja luo palvelupyyntö täyttämällä lomake. Vaikka jotkin lomakkeen kentät on merkitty valinnaisiksi, muista sisällyttää seuraavat tiedot:

• Tuotteen nimi ja versio
  • Käyttöjärjestelmä
  • Tilaussopimuksen numero
  • Sarjanumero, jos sinulla on sellainen
  • Oma roolisi tai sen henkilön rooli, jonka puolesta tämä pyyntö tehdään (esimerkiksi sopimuspäällikkö tai ensisijainen järjestelmänvalvoja).

Vanhentuneen kotikäyttölisenssin aktivoiminen uudelleen

Jos lisenssi on vanhentunut, kirjaudu sisään ja pyydä uutta kotikäyttölisenssiä napsauttamalla yllä olevaa Aloita-painiketta. Jos olet juuri uusinut sopimuksesi, pyynnön käsittelemiseen saattaa kulua jonkin aikaa (enintään 24 tuntia).

Kun pyydät uutta kotikäyttölisenssiä, sen voimassaoloa jatketaan seuraavan ajanjakson ajaksi. Sarjanumero pysyy samana, mutta sinun on aktivoitava tuote uudelleen kotikoneellasi.

1. Etsi ja poista .data-tiedosto ja sen varmuuskopiotiedosto.
Käyttöjärjestelmä Sijainti Huomautukset
Windows Vista/
Windows 7/
Windows 8 ja 8.1/
Windows 10
C:\ProgramData\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data
C:\ProgramData\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Nämä Windows-tiedostot ovat piilotiedostoja. Niiden näkeminen voi edellyttää Näytä piilotetut tiedostot -vaihtoehdon valitsemista Kansion asetukset -ikkunassa.
LMU.exe-prosessin suorittaminen voi lukita adskflex-datatiedostot ja estää poistamisen. Windowsin Tehtävienhallinnan avulla voit tarkistaa, onko LMU.exe-prosessi käynnissä. Jos prosessi on käynnissä, se on lopetettava.
Windows XP C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Mac /Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/adskflex_00691b00_tsf.data
/Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Nämä Mac-tiedostot ovat piilotiedostoja. Niiden näkeminen voi edellyttää FLEXnet-kansion avaamista. Anna kohdan Finder > Go menu > Go to Folder ruutuun Go to the Folder seuraava polku ja napsauta Go:
/Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/
.data-tiedoston poistaminen poistaa kaikkien vuoden 2010 ja sitä uudempien Autodesk-tuotteiden olemassa olevat aktivoinnit, ja ne on aktivoitava uudelleen. Muiden yritysten (kuten Adoben) tuotteet voivat käyttää samaa lisensointiteknologiaa ja niillä voi olla samankaltaisia tiedostoja samassa sijainnissa, joten poista ainoastaan Autodesk-tiedostoja.
  1. Tuotteen käynnistäminen.
  2. Aktivoi tuote uudelleen uuden jakson ajaksi vakioaktivointiprosessin avulla.