Virtualisointikäytäntö

Monet organisaatiot ovat ottaneet käyttöön virtualisointikäytäntöjä pysyäkseen nopeasti muuttuvien laitteisto- ja ohjelmistovaatimusten tasalla. Se mahdollistaa tarvittavien laitteiden määrän vähentämisen ja tietokoneresurssien yhdistämisen.

Virtuaalisen asennuksen soveltuvuus

Mahdollisuus käyttää ohjelmistoa virtuaaliympäristössä riippuu siitä, mitä tuotetta käytetään, miten se on ostettu ja sallitaanko virtualisointi ostosopimuksen käyttöehdoissa. Tarkista ohjelmiston järjestelmävaatimuksista, että se toimii varmasti virtuaaliympäristössä.

Jos haluat varmistaa, että ohjelmistoa voidaan käyttää virtuaaliympäristössä, lue ostosopimuksen käyttöehdot.

Ostosopimukset, jotka mahdollistavat virtualisoinnin tietyssä määrin

• Nimetyn käyttäjän tilaus (yhden käyttäjän käyttöoikeus tai Autodesk Flex) tai Enterprise Business Agreement -sopimus: Päälliköt voivat ottaa ohjelmistoja käyttöön siten, että määritetty käyttäjä voi käyttää ohjelmistoa useilla laitteilla, mutta vain yksi valtuutettu käyttäjä voi käyttää yhtä lisenssiä kerrallaan. Nimetyn käyttäjän tilaus edellyttää, että käyttäjät valtuuttavat ohjelmistonsa käyttöoikeuden kirjautumalla sisään. Jos virtuaaliympäristö ei säilytä käyttäjän MAC-osoitetta uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, käyttäjän on kirjauduttava sisään jokaiseen istuntoon käyttääkseen ohjelmistoaan.

• Verkkolisenssipalvelimet, palvelinkomponentit tai palvelinpohjaiset tuotekomponentit: Nämä sisältyvät verkkolisenssisopimuksiin ja tilauksiin, joihin kuuluu usean käyttäjän käyttöoikeus. Voit virtualisoida palvelinkomponentteja paikallisesti omassa WAN-verkossasi tai muussa verkossa kolmannen osapuolen pilvipalveluntarjoajan kautta. Jos valitset muun verkon, varmista seuraavat:

• Kolmannen osapuolen pilvipalveluntarjoaja on suojannut ylläpidettävän ohjelmiston asianmukaisesti.

• Voit hallita etänä ylläpidettävän ohjelmiston käyttöoikeuksia ja käyttöä.

Ostosopimukset, jotka eivät salli virtualisointia

• Tilaukset, joihin sisältyy usean käyttäjän käyttöoikeus

Virtualisointikäytäntö sopimustyypin mukaan

Käyttöoikeustyyppi Ohjelmistoasennuksen virtualisointi Palvelinkomponenttien virtualisointi

Nimetyn käyttäjän tilaus

Yhden käyttäjän tilaus

Sallittu

Flex

Sallittu

–

Enterprise Business Agreement (Token Flex)

Sallittu

Sallittu

Usean käyttäjän tilaus ja pysyvät lisenssit

Usean käyttäjän tilaus

Ei sallittu

Sallittu

Sisältää verkkolisenssin, palvelimet, palvelinkomponentit ja palvelinpohjaiset tuotekomponentit.

Pysyvä verkkolisenssi

Ei sallittu

Sallittu

Sisältää verkkolisenssin, palvelimet, palvelinkomponentit ja palvelinpohjaiset tuotekomponentit.

Yksittäinen pysyvä lisenssi

Ei sallittu

Tekninen tuki virtuaalista asennusta varten

Autodesk tarjoaa teknistä tukea, jolla varmistetaan, että ohjelmistot toimivat oikein. Teknistä tukea ei tarjota kuitenkaan virtuaaliympäristöille. Jos tarvitset teknistä tukea, tukiasiantuntijoidemme on ehkä varmistettava, että ongelma liittyy ohjelmistoon eikä virtuaaliympäristöön.  Sinua saatetaan pyytää toistamaan ongelmatilanne muussa kuin virtuaaliympäristössä. Jos ongelma on toistettavissa, teknistä tukea tarjotaan. Jos ongelmaa ei voida toistaa, pyydä tukea virtualisoinnin palveluntarjoajalta.