admin

Autodesk Flexin käyttöönotto

Autodesk Flexin avulla satunnaiset käyttäjät voivat kuluttaa pisteitä käyttääkseen Flexin kautta saatavilla olevaa tuotetta 24 tuntia kerrallaan. Kun olet ostanut Flex-pisteitä, voit määrittää käyttäjiä ja tuotteet, joihin heille myönnetään käyttöoikeus. Katso yleiskatsaus kohdasta Autodesk Flex.

Tärkeää: Jotta käyttäjiä ei veloiteta turhaan, heidän täytyy kirjautua ulos tai sulkea tuotteet, kun niitä ei käytetä.

Flex-käyttöönoton kolme vaihetta (video: 2 min 44 s)

Ota Flex käyttöön noudattamalla näitä ohjeita ja kutsu satunnaisia käyttäjiä käyttämään Flexin kautta saatavilla olevia Autodesk-tuotteita.

Flex-käyttäjien määrittäminen

1. Osta Flex-pisteitä. Katso Osta pisteitä.

2. Kirjaudu sisään Autodesk-tilille osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse User Management > By Product.

3. Valitse Flex ja napsauta Assign Users -painiketta.

4. Valitse jokin seuraavista sen mukaan, määritätkö nykyisen käyttäjän vai kutsutko uuden käyttäjän.

• Uudet käyttäjät: kirjoita koko nimi ja lisää sähköpostiosoite kulmasulkeissa (esimerkiksi John Doe <john.doe@email.com>).

Huomautus: Uusia käyttäjiä pyydetään luomaan Autodesk-tili, jos heillä ei ole vielä sitä. Jos uusi käyttäjä ei hyväksy kutsua seitsemän päivän kuluessa, sinun on lähetettävä kutsu uudelleen.

5. Tarkastele Flex-käyttöraportteja. Katso Flex-käyttötietojen hankkiminen

Yksittäisten käyttäjien tuotekäyttöoikeuksien hallinta

Flexin avulla voit määrittää, mitkä tuotteet ovat satunnaisten käyttäjien käytettävissä.

1. Kirjaudu sisään Autodesk Account -palveluun osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse User Management > By Product.

2. Valitse tuoteluettelosta Flex.

3. Valitse Assigned Users -kohdassa käyttäjä, jota haluat hallita. Näet luettelon tuotteista ja palveluista.

4. Valitse tuotteet ja palvelut, jotka haluat määrittää, tai poista tiettyjen määritysten valinta.

Huomautus: Jos kaikki tuotteet on valittu (tuotteiden valintoja ei poisteta) Autodeskin lisätessä uusia tuotteita Flexiin, uudet tuotteet ovat automaattisesti käytettävissä. Sinun on poistettava määritykset etukäteen, jos et halua, että uusien tuotteiden käyttöoikeus myönnetään automaattisesti.

5. Napsauta Save Changes -painiketta.

Yksitellen määritetyt käyttäjät saavat sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan, että he ovat saaneet tuotteiden käyttöoikeudet. Jos määrität käyttäjät Import-toiminnolla, sähköposti-ilmoituksia ei lähetetä.

Oletusmääritysten hallinta

Vaihtoehtona tuotteen käyttöoikeuksien hallintaan käyttäjäkohtaisesti voit määrittää koko tiimillesi oletuskäyttöoikeuden tuotteisiin ja palveluihin. Kun valitset oletusmääritysasetuksen, nykyiset ja uudet käyttäjät voivat käyttää samaa valittujen tuotteiden joukkoa.

Huomautus: Oletusmääritykset poistetaan automaattisesti käytöstä vieraskäyttäjiltä, ja Autodesk suosittelee että ne myös jätetään pois käytöstä. Jos sinun on kuitenkin otettava oletusmääritykset käyttöön (tai poistettava ne käytöstä) vieraskäyttäjille, voit ottaa yhteyttä Autodeskin tukeen .

Oletusmääritysten määrittäminen:

1. Kirjaudu sisään Autodesk-tilille osoitteessa manage.autodesk.com.

2. Valitse Account-sivulta User Management > By User.

3. Valitse Flex-tiimi, jonka oletusmäärityksiä haluat hallita.

4. Napsauta Team Settings -rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.

5. Valitse User Management > Default Assignments ja napsauta kohtaa Set Up Default Assignments.

6. Valitse Manage Default Assignments -valintaikkunassa Flex.

7. Valitse tuotteet, joille haluat määrittää oletuskäyttöoikeuden. Kun Autodesk lisää uusia tuotteita Flexiin, uudet tuotteet eivät ole automaattisesti oletuksena määritettyjen käyttäjien saatavilla. Voit muokata oletusmääritysten luetteloa uusien tuotteiden käyttöoikeuksien määrittämistä varten.

8. Napsauta Save Changes aktivoidaksesi oletusmääritykset.

Voit poistaa oletusmääritykset käytöstä seuraavasti:

• Tyhjennä kaikki tuotteet Manage Default Assignments -valintaikkunassa.

Huomautus:Käyttäjille ei lähetetä sähköposti-ilmoituksia oletusmääritysten muutoksista.

Tilauksen ja kokeilun prioriteetti

Kun käyttäjä määritetään sekä yhden käyttäjän tilausta että Flex-pisteitä varten, pisteitä ei käytetä. Jos määrität esimerkiksi AutoCAD-tilauksen, käyttäjä ei kuluta AutoCAD-pisteitä.

Käyttäjät eivät myöskään kuluta pisteitä kyseisen tuotteen kokeilujakson aikana. Pyydä käyttäjiä ohittamaan kokeilun päättymisviesti. Kun kokeilujakso päättyy, he alkavat käyttää pisteitä.

Huomautus: Tilauksen ja kokeilun prioriteettia sovelletaan vain, jos sisäänkirjautumisen todennukseen käytetään samaa Autodesk-tunnusta.

Flex-lisäpisteiden ostaminen

Kun ostat pisteitä, ne lisätään tiimin pistesaldoon. Ostetut Flex-pisteet ovat voimassa vuoden ajan ostopäivästä, ja vanhemmat pisteet kulutetaan ensin. Näin varmistetaan, että pisteiden käyttöön jää mahdollisimman paljon aikaa.

Jos hallinnoit useita tiimejä, tarkista, että Flex-ostos on lisätty oikealle tiimille. Jos näin ei ole, voit siirtää pisteet toiselle hallinnoimallesi tiimille Autodesk Account -palvelussa. Katso Flex-pisteet ja tiimit.

Asennus ja sisäänkirjautuminen satunnaista käyttäjää varten

Flex-pisteiden käyttäjät voivat ladata ja asentaa tuotteita.

1. Kirjaudu sisään Autodesk Account -palveluun osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse All Products and Services.

1. Valitse Flex tuotenimien luettelosta. Valitse View Items.

Asennusta ei tarvitse suorittaa uudelleen, jos Flexistä siirrytään yhden käyttäjän tilauskäyttöoikeuteen tai jos tuettu versio on jo asennettu aiemman tilauksen tai kokeiluversion yhteydessä.

Tavallisimmat kysymykset

Mitä eroa on yhden käyttäjän tilauksella ja Flexillä?

Sekä yhden käyttäjän tilaukset että Flex ovat nimettyjen käyttäjien käyttöoikeustapoja. Yhden käyttäjän tilaukset ovat käyttäjäkohtaisia tilauksia, jotka määritetään vain yhdelle nimetylle käyttäjälle kerrallaan. Ne sopivat parhaiten käyttäjille, jotka käyttävät tuotteita usein. Flex ei ole käyttäjäkohtainen tilaus. Se on tarkoitettu jaettavaksi rajoittamattomalle määrälle käyttäjiä, jotka käyttävät tuotteita ”maksaen” päivähinnan kuluttamillaan pisteillä. Flex sopii parhaiten tuotteiden satunnaiseen käyttöön.

Mistä tiedän, mitä Flex-pisteitä kulutetaan, kun tiimini tekee uuden ostoksen?

Vaikka Flex-ostokseen sisältyy yksi tai useampi uusi Flex-pistepaketti, jokaisen ostoksen pisteet lisätään tiimin yhteiseen pistesaldoon. Kun tiimi käyttää tuotteita, lähimmän päättymispäivän Flex-pistepaketin pisteet kulutetaan ensin. Näin jokaisella Flex-pistepaketilla on mahdollisimman pitkä käyttöaika, ennen kuin niiden voimassaolo päättyy. Jos tiimillä on useita Flex-pistepaketteja, joilla on sama päättymispäivä, Flex kuluttaa ensin pienimmän paketin pisteet. Flex kuluttaa esimerkiksi 500 pisteen pakkauksen ennen 5 000 pisteen pakkausta. Näin varmistetaan, että pisteet, joista on maksettu korkeampi hinta, kulutetaan ennen alennettujen pakettien pisteitä.

Kannattaako tuote sulkea, kun en käytä sitä? Mitä tapahtuu, jos unohdan sulkea tuotteen ennen kuin lähden viettämään viikonloppua?

Kyllä, sulje tuotteet, joita et käytä. Näin vältyt ylimääräisiltä pistemaksuilta. Pisteet veloitetaan kerran 24 tunnissa, vaikka et käyttäisi tuotetta aktiivisesti. Tämä on tärkeää muistaa, jotta ylimääräiset maksut vältetään.

Mistä tiedän käyttäjänä, ovatko pisteet vähissä?

Kun kirjaudut tuotteeseen, Flex vahvistaa, että tiimillä on tarpeeksi pisteitä tuotteen uuden istunnon päivähinnan maksamiseen. Jos pistesaldo ei riitä, Flex ilmoittaa siitä viestillä. Et voi käyttää tuotetta, ennen kuin tiimilläsi on tarpeeksi pisteitä. Huomautus: Näet tämän viestin, jos tiimin saldo on pienempi kuin sen tuotteen päivähinta, jota yrität käyttää, tai jos tiimin saldo on nolla tai jos Flex-tilaus on ylittänyt 12 kuukauden vanhentumisaikansa.

Mitä tapahtuu, jos olen kahdessa tiimissä, joilla on Flex?

Kun avaat tuotteen ja kirjaudut sisään, et voi määrittää, miltä tiimiltä pisteet kulutetaan. Tässä tapauksessa Autodesk valitsee tiimin.

Jos tiimilläni on jo Premium-palvelupaketti ennen Flexin ostamista, saammeko edelleen samat palvelupakettiedut Flexin kanssa?

Kyllä, kun tiimisi ottaa Flexin käyttöön, Flex-käyttäjät perivät tiimiin kuuluvan yhden käyttäjän tilausten palvelupaketin ja edut.

Veloitetaanko pisteitä, jos kirjaudun tuotteeseen vahingossa ja kirjaudun sitten heti ulos?

Pisteitä ei veloiteta, jos kirjaudut sisään ja ulos viiden minuutin kuluessa.

Vanhenevatko pisteet? Voinko jatkaa niiden voimassaoloa?

Flex-pistepaketit ovat voimassa yhden vuoden ajan ostopäivästä. Jos Flex-pistepaketin pisteitä on jäljellä päättymispäivänä, niiden voimassaolo päättyy. Päättyneiden tilausten pisteiden voimassaoloa ei voi jatkaa, eikä käyttämättömiä vanhentuneita pisteitä hyvitetä.

Ymmärrän, että minulta veloitetaan vain yksi käyttömaksu jokaisesta tuotteesta 24 tunnin aikana (riippumatta siitä, kuinka monta kertaa avaan ja suljen tuotteen). Mitä tapahtuu, jos matkustan toiselle aikavyöhykkeelle saman 24 tunnin aikana? Lisätäänkö vai vähennetäänkö tuntien määrää ennen seuraavan käyttömaksun veloittamista?

Aikavyöhykkeen vaihtuminen ei vaikuta 24 tunnin jaksoon. Ajanjakso alkaa, kun kirjaudut sisään tuotteeseen. Uutta maksua ei veloiteta 24 tuntiin kyseisestä ajankohdasta aikavyöhykkeestä riippumatta.

Mitä tapahtuu, jos käytän tuotteen laajennusta? Miten Flex-pisteitä veloitetaan laajennuksista?

Joistakin tuotelaajennuksista veloitetaan päivittäinen pistemaksu, kun niitä käytetään (mutta joistakin laajennuksista ei veloiteta). Jos päivittäinen maksu veloitetaan ja jos laajennus määritettiin alkamaan päätuotteen alkamisen yhteydessä, päivittäinen pistemäärä veloitetaan molemmista. Laajennusten tahattomilta veloituksilta vältytään, jos et määritä laajennusta latautumaan päätuotteen käynnistyksen yhteydessä. Katso Flex-hinnasto.

Edellyttääkö Flexin käyttö Internet-yhteyttä?

Kyllä. Käyttäjän on muodostettava Internet-yhteys kerran 24 tunnissa. Internet-yhteys vaaditaan, kun tuotteeseen kirjaudutaan ensimmäisen kerran. Sen jälkeen käyttäjä voi siirtyä offline-tilaan jopa 24 tunniksi. Kun 24 tunnin raja lähestyy, tuotteen sisäinen viesti ilmoittaa, että käyttäjän on kirjauduttava uudelleen sisään verkossa.

Ymmärrän, että voin määrittää Flexille rajoittamattoman määrän käyttäjiä. Tarkoittaako se, että Flexiin sisältyviä tuotteita voidaan asentaa rajoittamattomaan määrään laitteita ja/tai että samanaikaisten istuntojen määrää ei ole rajoitettu?

Ei. Flex-tilausta koskevat samat käyttöehdot kuin yhden käyttäjän tilauksia. Jokainen Flex-tuotteelle määritetty käyttäjä voi asentaa kyseisen tuotteen enintään kolmeen laitteeseen ja käyttää tuotetta yhdellä laitteella kerrallaan.

Jos Flex-käyttäjä käyttää ohjelmaa yhdellä laitteella ja kirjautuu sitten saman päivän aikana samaan ohjelmaan toisesta laitteesta, veloitetaanko käyttäjää kahdesti?

Ei. Flex veloittaa päivittäisen pistemäärän vain kerran nimettyä käyttäjää ja tuotetta kohden 24 tunnin kuluessa riippumatta siitä, millä laitteella käyttäjä käyttää tuotetta.

Jos Flex-käyttäjä käyttää saman tuotteen kahta versiota samana päivänä, veloitetaanko käyttäjää kahdesti?

Ei. Flex veloittaa päivittäisen pistemäärän vain kerran nimettyä käyttäjää ja tuotetta kohden 24 tunnin kuluessa tuoteversiosta riippumatta.

Voinko asettaa järjestelmänvalvojana käyttäjäkohtaisia pisterajoituksia?

Ei. Voit rajoittaa tuotteita, joihin kullakin käyttäjällä on käyttöoikeus. Et kuitenkaan voi asettaa pisterajoitusta tietylle käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle.

Tuetaanko Flex-tuotteiden käyttöä Linuxissa?

Flex tukee vain Linuxissa toimivien tuotteiden (kuten Flame, Maya, MotionBuilder ja Mudbox) vuoden 2020 versiota ja uudempia versioita.