Tilien hallinta – koulutuskäyttö

Ryhmän määrittäminen opettajana

Jos olet opettaja, joka on oikeutettu Autodesk Education -palvelupakettiin, voit määrittää Autodesk-tuotteita opiskelijoillesi. Käytössäsi on 125 yhden käyttäjän tilausta kullekin Autodesk Education Community -ryhmän sivuston kautta saatavana olevalle tuotteelle. Tämän lisäksi tuotteeseen määritetyt opiskelijat voivat asentaa kyseisen tuotteen enintään kolmeen laitteeseen.

Tuotteiden määrittäminen tällä tavalla mahdollistaa sen, että opiskelijoiden ei tarvitse käydä vahvistusprosessia läpi. Mutta samalla se tarkoittaa myös sitä, että opiskelijat ovat sidottuja sinun kelpoisuuteesi ja menettävät tuotteiden käyttöoikeuden, jos sinun kelpoisuutesi vanhenee.

Tilin luominen ja kelpoisuuden vahvistaminen

Jos olet uusi Autodesk-käyttäjä, luo Autodesk-tili, jotta voit käyttää Education-palvelupakettiin kuuluvia tuotteita. Jos sinulla on jo Autodesk-tili, kirjaudu tilillesi sivulla Hanki tuotteita (englanniksi) ja siirry kohtaan Opiskelijan tai opettajan kelpoisuuden vahvistaminen.

1. Siirry sivulle autodesk.com/eligibility, luo koulutustili ja vahvista kelpoisuutesi.
  2. Katso sivulla oleva ohjevideo, joka sisältää prosessin tarkemman kuvauksen.
  3. Napsauta kohtaa Aloita käyttö.
  4. Noudata näytön ohjeita ja anna perustiedot koulustasi ja itsestäsi.
  5. Kun tilin tiedot on lähetetty, saat sähköpostiviestin sähköpostiosoitteesi vahvistamista varten. Aktivoi tili napsauttamalla sähköpostiviestin linkkiä.

Käytä tarvitsemiasi tuotteita

1. Kirjaudu Hanki tuotteita -sivulle (englanniksi) ja valitse Kurssi/opetustila-välilehti.
  2. Valitse kohta Yhden käyttäjän Education-tilaus ja napsauta Hyväksy. Tämä valinta tehdään vain ensimmäistä kertaa Ryhmä/laboratorio-välilehdelle siirryttäessä. Huomautus: Tämä valinta tehdään vain kerran. Et voi jälkeenpäin vaihtaa valintaa verkkolisenssiksi. Jos tarvitset sekä yhden käyttäjän tilauksia että verkkolisenssiä, järjestelmänvalvojan on luotava erillinen tili verkkotuotteita varten.
  3. Napsauta kohtaa Aktivoi ryhmä, ja napsauta sen jälkeen vahvistusikkunan kohtaa Vahvista.
  4. Valitse vahvistusikkunassa joko kohta Hanki lisää tuotteita tai Määritä käyttäjiä. Jos valitset kohdan Määritä käyttäjiä, Autodesk-tili avautuu. Siellä voit määrittää tuotteita opiskelijoille.

Opiskelijoiden lisääminen tilillesi ja heidän määrittämisensä tuotteisiin

Voit antaa organisaatiosi opiskelijalle tai työtoverillesi toissijaisen järjestelmänvalvojan roolin, jotta hän voi auttaa opiskelijoiden lisäämisessä ja määrittämisessä. Voit määrittää niin monta toissijaista järjestelmänvalvojaa kuin tarvitset. Katso kohta Käyttäjien hallinnan järjestelmänvalvojan roolit.

1. Kirjaudu sisään Hanki tuotteita -sivulle osoitteessa autodesk.com/eligibility (englanniksi).
  2. Napsauta valitulle tuotteelle kohtaa Hallitse käyttäjiä. Sinut siirretään Autodesk-tilille, jossa voit lisätä ja määrittää opiskelijoita ja hallita tilauksiasi.
  3. Autodesk-tilillä voit määrittää opiskelijat tuotetilauksille joko ryhmänä tai yksitellen. Tee jokin seuraavista:
    • Siirry kohtaan User Management > By Group, jos haluat muodostaa opiskelijoistasi ryhmän ja määrittää tuotteita kyseiselle ryhmälle. Katso lisätietoja ryhmän luomisesta ja hallitsemisesta kohdasta Ryhmien hallinta.
    • Siirry kohtaan User Management > By User, jos haluat määrittää opiskelijat yksitellen tai useampia opiskelijoita samalla kertaa laskentataulukon avulla. Napsauta kohtaa Invite Users, ja valitse sen jälkeen kohta Invite Single, jos haluat lisätä opiskelijoita yksitellen. Tai lataa vaihtoehtoisesti laskentataulukko valitsemalla Import. Katso kohta Käyttäjien lisääminen ja poistaminen.

Huomautus: Kun käytät tuotetta ryhmän nimissä, sinulle määritetään automaattisesti yhden käyttäjän tilaus omaa käyttöä varten.

Opiskelijoille ilmoittaminen

Kun määrität opiskelijan tuotteelle, hän saa automaattisesti yhden tai kaksi sähköpostia Autodeskilta riippuen siitä, onko hänellä Autodesk-tili vai ei.

• Opiskelijat, joilla on Autodesk-tili, saavat yhden sähköpostiviestin, jossa vahvistetaan, että he voivat ladata määritetyn tuotteen. Sähköpostiviesti sisältää linkin Autodesk-tiliin, jossa opiskelijat kirjautuvat sisään käyttämällä omaa sähköpostiosoitettaan ja salasanaansa. Sisäänkirjautumisen jälkeen opiskelija voi ladata hänelle määritetyn tuotteen ohjelmiston ja asentaa sen enintään kolmeen tietokoneeseen.
  • Opiskelijat, joilla ei ole Autodesk-tiliä, saavat kaksi sähköpostia Autodeskilta. Ensimmäisessä sähköpostissa heille annetaan ohjeet oman Autodesk-tilin luomiseen. Toisessa sähköpostissa on linkki tilin kohtaan, josta he voivat ladata heille määritetyt tuotteet.