Installation for administrators

Lisenssitiedoston hankkiminen ja asentaminen

Luo uusi lisenssitiedosto verkkopalvelimellesi vain seuraavissa tapauksissa:

• Hankit tai uusit lisenssitilauksen.
  • Lisäät verkkolisenssituotteen tilauksia.
  • Lisäät tuotteita verkkolisenssipalvelimeen.
  • Lisäät lisenssejä verkkolisenssituotteen uuteen versioon.
  • Vaihdat verkkolisenssipalvelinta.
  • Konfiguroit verkkolisenssipalvelimen uudelleen.

Lisenssipalvelimen tietojen kerääminen

Lisenssitiedoston luomiseen tarvitaan seuraavat tiedot:

• Yksittäisen palvelimen mallissa palvelimen pääkonenimi ja MAC-osoite (12-merkkinen pääkonetunnus)
  • Vikasietoisten palvelinten mallissa ensisijaisen palvelimen ja kahden varmuuskopiopalvelimen pääkonenimet ja MAC-osoitteet
  • Hajautettujen palvelinten mallissa:
    • Palvelimien määrä
    • Kaikkien palvelimien pääkonenimi ja MAC-osoite
    • Tilausten määrä kullakin palvelimella

Huomautus: Eri palvelinmallien kuvaukset ovat kohdassa Lisenssisi suunnittelu

Etsi pääkonenimi ja MAC-osoite LMTOOLS-apuohjelmalla Windowsissa

1. Kun olet kirjautuneena järjestelmänvalvojan oikeuksilla paikallisessa tietokoneessa, valitse Kaikki ohjelmat > Autodesk > Network License Manager > LMTOOLS Utility.
  2. Klikkaa LMTOOLSissa System Settings (Järjestelmäasetukset) -välilehteä.
  3. Etsi Computer/Hostname (Tietokone/Pääkonenimi) -ruutu. Tämä ruutu sisältää pääkonenimen.
  4. Etsi Ethernet Address (Ethernet-osoite) -ruutu. 12-merkkinen osoite on pääkonetunnus, jota kutsutaan myös MAC-osoitteeksi.

Huomautus: Jos palvelimessasi on useampi kuin yksi Ethernet-sovitin, valitse sellainen, joka vastaa MAC-verkkosovitinta.
  5. Sulje LMTOOLS.

Pääkonenimen ja -tunnuksen etsiminen Windowsin komentokehotteella

1. Avaa Windowsin komentokehote.
  2. Kirjoita ipconfig /all. Näyttöön tulee luettelo konfiguraatiotiedoista.
  3. Kirjaa ylös pääkonenimi Windows IP Configuration (Windowsin IP-määritykset) -osiosta.
  4. Kirjoita Ethernet Adapter Local Area Connection (Ethernet-sovittimen lähiverkkoyhteys) -osioon MAC-osoite ilman viivoja. MAC-osoite on 12-merkkinen pääkonetunnuksesi.

Huomautus: Jos palvelimessasi on useampi kuin yksi verkkosovitin, valitse fyysistä verkkosovitinta vastaava sovitin. Tarkastele kunkin MAC-osoitteen yläpuolella olevaa Description (Kuvaus) -kenttää. Jos käytössäsi on useampi kuin yksi fyysinen verkkosovitin, voit käyttää niistä mitä tahansa. VPN-sovittimet, PPP-sovittimet sekä langattomat laitteet ja Bluetooth-laitteet eivät kelpaa.
  5. Sulje Windowsin komentokehote.

Nimen ja pääkonetunnuksen etsiminen macOS:ssä tai Linuxissa

1. Avaa Terminal (Pääte) -ikkuna.
  2. Siirry kansioon, johon lmutil on asennettu.
  3. Nouda pääkonenimi kirjoittamalla seuraava:
    <prompt>./lmutil lmhostid -hostname
  4. Hae isäntätunnus (MAC-osoite) kirjoittamalla seuraava:
    ./lmutil lmhostid

Lisenssitiedoston luonti Autodesk-tilillä

Kun ostat uusia Autodesk-ohjelmiston käyttäjäpaikkoja, Autodesk voi lähettää sinulle sarjanumeron ja tuoteavaimen, joita käytät lisenssitiedoston luomiseen. Löydät nämä tiedot myös Autodesk-tililtä.

Jos haluat luoda verkkolisenssin, sinun on oltava järjestelmänvalvoja. Sinulla on myös oltava verkkolisenssiä edellyttävän tuotteen usean käyttäjän käyttöoikeus. Jos sinulla on käytössä useita tuotteita ja haluat luoda lisenssitiedoston niille kaikille, voit tehdä sen yksi tuote kerrallaan.

Huomautus sopimuspäälliköille ja ohjelmistokoordinaattoreille: Jos haluat luoda lisenssitiedoston pysyvälle lisenssille tai ei-tilatulle tuotteelle, siirry Autodesk-tilin All Products and Services (Kaikki tuotteet ja palvelut) -sivun Classic product view -näkymään (Perinteinen tuotenäkymä). Etsi tuotteesi ja luo lisenssitiedosto.

Lisenssitiedoston luominen

1. Kirjaudu sisään Autodesk-tilille osoitteessa manage.autodesk.com.
  2. Etsi tuotteesi All Products and Services (Kaikki tuotteet ja palvelut) -kohdasta. Haun avulla voit rajoittaa näytettävien tuotteiden määrää.
  3. Valitse tuoteruudussa View Details (Näytä tiedot) ja valitse tuoteversio.
  4. Valitse tuotetietosivulla License Details (Lisenssitiedot). Jos tuotteellasi ei ole verkkolisenssityyppiä, View Details (Näytä tiedot) -valintaa ei ole näkyvissä.
  5. Valitse License Details (Lisenssitiedot) -ikkunassa Generate Network License File (Luo verkkolisenssitiedosto).
  6. Valitse Generate Network License File (Luo verkkolisenssitiedosto) -sivulla lisenssipalvelimen malli ja klikkaa Select (Valitse).
  7. Kirjoita palvelimen nimi ja palvelintunnus (MAC-osoite).
  8. Klikkaa Add Products (Lisää tuotteita).
  9. Valitse Add Products to Server (Lisää tuotteita palvelimeen) valintaikkunasta vähintään yksi tuote, jonka haluat lisätä tähän lisenssipalvelimeen, ja valitse sitten Add (Lisää).
  10. Klikkaa Generate License File (Luo lisenssitiedosto).

Lisenssitiedoston tallennus

Kun sinulla on lisenssitiedosto, tallenna se kansioon, johon asensit Network License Managerin. Voit valita minkä tahansa tiedostonimen, mutta käytä tiedostopäätettä .lic. Tässä on esimerkkejä lisenssitiedostojen sijainneista eri käyttöjärjestelmissä:

• Windows: C:\Autodesk\Network License Manager\Licenses
  • macOS: /Users/<user>/local/flexnetserver
  • Linux: /opt/flexnetserver

Lisenssitiedoston oikeellisuuden vahvistaminen

Kun olet tallentanut lisenssitiedoston, varmista, että se sisältää oikeat tiedot. Lisenssitiedosto toimii vain tietokoneessa, jonka MAC-osoitteen annoit hankkiessasi lisenssin.

1. Avaa lisenssitiedosto tekstieditorissa. Älä käytä tekstinkäsittelyohjelmaa, kuten Microsoft Wordia. Muuten saatat lisätä muotoiluvirheitä tai muokata tiedostoa vahingossa.
  2. Varmista, että MAC-osoite vastaa palvelimesi osoitetta. Lisenssitiedoston ensimmäisellä rivillä, jonka alussa lukee SERVER, näkyvät pääkonenimesi ja MAC-osoitteesi. Jos ne eivät täsmää, pyydä uutta lisenssitiedostoa, joka sisältää oikeat tiedot.
  3. Tarkista tiedostonimen pääte. Sen on oltava .lic eikä .txt tai .doc.