KONTOADMINISTRERING FOR ADMINISTRATORER

Be om en lisens for hjemmebruk

Hvis du har produkter med flerbrukertilgang, kan du be om en hjemmebrukslisens for programvaren din. For å få godkjent hjemmebruk, må du be om en lisens eller låne en fra serveren. Bare administratorer på kvalifiserte kontoer kan be om lisenser.

Du kan bare be om én hjemmebrukslisens per abonnement, uavhengig av hvor mange som deler abonnementet. Hjemmebruk er underlagt visse vilkår og betingelser. Det er ikke tilgjengelig for alle produkter og steder. Se Vilkår og betingelser for hjemmebruk (engelsk) og Produkter som er kvalifisert for hjemmebruk for mer informasjon.

For å be om hjemmebrukslisens kan du gå til Kontakt støtte og fylle ut skjemaet for å opprette en sak. Selv om enkelte felt på skjemaet er merket som valgfrie, må du huske å inkludere følgende:

• Produktnavn og -versjon
  • Operativsystem
  • Abonnementets kontraktnummer
  • Serienummer, hvis du har dette
  • Din rolle eller rollen til personen som forespørselen er på vegne av (f.eks. kontraktsleder eller hovedadmin).

Aktivere en utløpt lisens for hjemmebruk på nytt

Hvis lisensen er utløpt, logger du på og klikker på Kom i gang ovenfor for å be om en ny lisens for hjemmebruk. Hvis du nylig har fornyet kontrakten, kan du måtte vente litt (maksimalt 24 timer) på at forespørselen skal behandles.

Når du ber om en ny lisens for hjemmebruk, forlenges den for en ny periode. Serienummeret forblir det samme, men du må aktivere produktet på nytt på maskinen hjemme.

1. Finn og slett .data-filen og sikkerhetskopifilen.
OS Sted Merknader
Windows Vista/
Windows 7/
Windows 8 og 8.1/
Windows 10
C:\ProgramData\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data
C:\ProgramData\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Disse Windows-filene er skjulte filer. For å se dem, må du kanskje aktivere Vis skjulte filer i vinduet Mappealternativer.
Kjøring av LMU.exe-prosessen kan låse adskflex-datafiler og forhindre sletting. Du kan bruke Windows Oppgavebehandling til å sjekke om LMU.exe-prosessen kjører. Hvis den kjører, må du avslutte prosessen.
Windows XP C:\Dokumenter og innstillinger\Alle brukere\Programdata\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data
C:\Dokumenter og innstillinger\Alle brukere\Programdata\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Mac /Bibliotek/Innstillinger/FLEXnet Publisher/FLEXnet/adskflex_00691b00_tsf.data
/Bibliotek/Innstillinger/FLEXnet Publisher/FLEXnet/adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Disse Mac-filene er skjulte filer. For å se dem, må du kanskje åpne FLEXnet-mappen. I Finder > Go-menyen > Gå til mappe, skriv inn denne banen i Gå til mappe-boksen og klikk Gå:
/Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/
Sletting av .data-filen vil slette eksisterende aktiveringer for alle Autodesk-produkter fra 2010 og senere, som må aktiveres på nytt. Produkter fra andre selskaper, for eksempel Adobe, kan bruke samme lisensieringsteknologi og ha lignende filer på samme sted, så ikke fjern andre filer som ikke er fra Autodesk.
  1. Start produktet.
  2. Følg standard aktiveringsprosess for å aktivere produktet på nytt i en ny periode.