Komme i gang som elev eller lærer

Her er trinnene for elever og lærere for å komme i gang med Autodesks utdanningsplan og få tilgang til programvare for individuell bruk. Hvis du vil ha hjelp til å konfigurere klasser eller laboratorier, kan du se Organisere et kurs som lærer.

Opprette en konto for elever og lærere

Hvis du ikke har brukt Autodesk før, må du opprette en Autodesk-konto for å bruke produkter under utdanningsplanen. Kontroller at du er kvalifisert for utdanningstilgang (se nedenfor).

Autodesk bruker et system med enkel pålogging (SSO). Det betyr at du kan bruke samme e-postadresse og passord til å logge på mange Autodesk-nettsteder. Hvis du har logget på Registrering og aktivering, Utdanningsfellesskap, Autodesk Drive, Autodesk-diskusjonsgrupper eller enkelte andre Autodesk-nettsteder, har du allerede en Autodesk-konto.

Hvis du allerede har en Autodesk-konto, logger du bare på kontoen din på siden Hent produkter (engelsk) og går til Bekreft kvalifisering for elever og lærere nedenfor.

Slik oppretter du en utdanningskonto:

1. På siden Hent produkter (engelsk) i Autodesks utdanningsfellesskap (engelsk) klikker du på Kom i gang.
  2. Følg instruksjonene på skjermen for å oppgi grunnleggende informasjon om skolen din og deg selv. Når du blir bedt om å oppgi din utdanningsrolle, velger du ett av følgende:
    • Velg Elev for å bruke programvaren på din personlige enhet.
    • Velg Lærer hvis du planlegger å bruke denne programvaren med elevene.
  3. Når kontoinformasjonen er sendt inn, vil du motta en e-post for å bekrefte e-postadressen din. Klikk på koblingen i e-posten for å aktivere kontoen din.

Hvis du ikke mottar e-postbekreftelsen:

1. Vent minst 10 minutter.
  2. Sjekk spam- eller søppelpostmappene dine.
  3. Kontroller at e-postserveren tillater mottak av e-post fra følgende adresser eller klarerte domener:
    • noreply@autodesk.com (for bekreftelses-e-poster angående Autodesk-kontoer)
    • studentcommunity@autodesk.com (hvis ytterligere informasjon er nødvendig for å bekrefte at du er kvalifisert)
    • no-reply@autodeskcommunications.com (for elevinvitasjoner fra lærere)
  4. Hvis du fortsatt ikke har mottatt e-posten, kan du prøve å logge på (engelsk) på nytt.
  5. Send aktiverings-e-posten på nytt når du blir bedt om det.
  6. Hvis det fortsatt ikke fungerer, kan det hende du har skrevet en feil da du oppga e-postadressen din. Prøv å opprette kontoen på nytt, og bekreft oppføringen for e-postadressen ved pålogging.

Hvis du glemmer passordet:

1. Hvis du vil tilbakestille passordet, klikker du på Glemt? på påloggingssiden.
  2. Skriv inn e-postadressen som ble brukt til å opprette kontoen.

Bekreft kvalifisering for elever og lærere

For å få tilgang til programvare og tjenester i henhold til utdanningsplanen, må du bekrefte at du er kvalifisert. Som en del av denne prosessen kan du bli bedt om å fremlegge dokumentasjon på innmelding eller ansettelse ved en kvalifisert utdanningsinstitusjon.

Merk: En e-postadresse fra utdanningsinstitusjonen din er ikke tilstrekkelig eller nødvendig for å bekrefte at du er kvalifisert.

Viktig: Du får ikke tilgang til programvare under utdanningsplanen før det bekreftes at du er kvalifisert. Start prosessen med å bekrefte kvalifiseringen din tidlig nok til å sikre at du har tilgang når undervisningen starter.

• Hvis skolen din ikke allerede er oppført som en kvalifisert utdanningsinstitusjon, kan det ta sju dager eller mer å validere den.
  • Hvis du må laste opp dokumentasjon, kan det ta et par dager før du er kvalifisert.

Hvis du har et presserende behov for å bruke Autodesk-programvare før du er bekreftet kvalifisert, kan du laste ned en kostnadsfri 30-dagers prøveversjon.

Slik bekrefter du at du er kvalifisert:

1. Gå til siden Hent produkter (engelsk) i Autodesks utdanningsfellesskap (engelsk).
  2. Klikk på Logg på. Oppgi e-postadressen og passordet ditt.
  3. Velg skolen din fra rullegardinlisten. Hvis skolen din ikke er på listen, klikker du på Finner du ikke skolen din? og fyller ut skjemaet. Det kan ta sju dager eller mer å bli validert. For hjemmeundervisning skriver du inn Hjem i feltet og velger Hjemmeskole (hvilken som helst) fra rullegardinlisten.
  4. Dobbeltsjekk all informasjon.
    Viktig: Sørg for at profilinformasjonen din er riktig og at den samsvarer med informasjonen skolen din har. Du kan nemlig ikke endre den senere. Kontroller at du har valgt riktig segment for institusjonen din:
    • Sekundær inkluderer grunnskole og videregående.
    • Postsekundær inkluderer universiteter og høyskoler, samt handels- og yrkesskoler. Hvis du velger feil segment, vil du ikke kunne velge skolen din fra listen. Hvis du har valgt feil segment, kan du kontakte Autodesks utdanningsstøtte (engelsk).
  5. Klikk på Bekreft.

Send tilleggsdokumentasjon

Du kan bli bedt om å sende inn ytterligere dokumentasjon for bevis på kvalifisering. Denne dokumentasjonen må inneholde:

• Fullt navn (må samsvare med navnet som vist i skoleregistreringen)
  • Fullt navn på utdanningsinstitusjonen
  • En dato i inneværende semester

Her er noen eksempler på relevant dokumentasjon, forutsatt at den inneholder informasjonen ovenfor:

• Offisielt brev fra utdanningsinstitusjonen
    Merk: Her er maler for et slikt brev for elever og skoleadministrasjon.
  • Registreringsbevis
  • Undervisningsbevis
  • Elev- eller ansatt-ID (bilde er ikke påkrevd)
  • Vitnemål
  • Oppføring på skolens nettside

Du har opptil 14 dager på deg til å laste opp et relevant dokument. Når du har lastet opp dokumentasjonen, kan det ta et par dager før SheerID bekrefter at du er kvalifisert.

For å opprettholde vår forpliktelse til å tilby kostnadsfri profesjonell programvare for berettiget bruk i utdanning, har Autodesk engasjert SheerID, en tredjepartsleverandør av verifiseringstjenester, for å bekrefte at du er kvalifisert til å få tilgang til lisenser eller abonnementer for utdanning. Alle kunder som søker kostnadsfri tilgang til Autodesks profesjonelle produkter og tjenester gjennom utdanningsfellesskapet (engelsk) må fremlegge bevis på registrering, ansettelse eller konsulentstatus ved en kvalifisert utdanningsinstitusjon.

Hvis du har spørsmål om å bekrefte kvalifisering som ikke er tatt opp her, kan du kontakte SheerID på customerservice@sheerID.com.

Når du er kvalifisert, får du ett års kostnadsfri* utdanningstilgang til Autodesk-programvare og -tjenester som er tilgjengelige i utdanningsfellesskapet (engelsk). Tilgangen kan fornyes årlig så lenge du er kvalifisert. Se etter en bekreftelses-e-post som ønsker deg velkommen til utdanningsfellesskapet. Denne e-posten inneholder koblinger til siden Hent produkter (engelsk), støtteressurser og siden Utdanningsfellesskap (engelsk).