Installasjon for enkeltpersoner

Avinstallere Autodesk-programvare

Hvordan du avinstallerer Autodesk-programvare avhenger av operativsystemet du bruker og programvaren du ønsker å fjerne.

Windows

Bruke Windows Kontrollpanel

For produkter fra 2022 og senere er Windows Kontrollpanel den beste måten å fjerne programvare på.

Merk: Start datamaskinen på nytt for å implementere ventende Windows-oppdateringer. Ta sikkerhetskopi av filene dine for å beholde tilpasninger, som menyer og PGP-filer.

1. Åpne menyen Apper og funksjoner (Start > Innstillinger > Apper > Apper og funksjoner).
  2. Velg produktet som skal fjernes.
  3. Velg Avinstaller for å fjerne en komponent.

Merk: Husk at materialbiblioteker deles på tvers av produkter. Ikke fjern disse med mindre du ønsker å avinstallere alle Autodesk-produkter. Dersom du velger å fjerne bibliotekene, bør du først avinstallere bildebiblioteket med middels oppløsning, deretter bildebiblioteket med grunnoppløsning, og til slutt Autodesk-materialbiblioteket.

4. Bekreft at du ønsker å avinstallere. Klikk deretter på Fullfør.
  5. Start på nytt hvis du blir bedt om det. Deretter kan du gå tilbake til menyen Apper og funksjoner for å avinstallere annen programvare.

Bruke Microsofts feilsøkingsprogram for installasjoner (Fix It)

Noen ganger forblir rester av en tidligere installasjon på systemet etter at du har fjernet programvaren via Kontrollpanel. Hvis det er tilfelle, kan du ikke installere nye versjoner. Bruk Microsofts feilsøkingsprogram for installasjoner, tidligere kalt Fix It, for å fjerne disse restene.

1. Gå til Løs problemer som blokkerer programmer fra å bli installert.
  2. Klikk på Last ned.
  3. Klikk på Kjør eller Åpne. Deretter følger du trinnene i feilsøkingsprogrammet.

macOS

Avinstallere produkter ved hjelp av Fjern-verktøyet

For noen produkter kan du kjøre verktøyet Fjern Produktnavn i mappen Finder > Go > Applications > Autodesk. Fjern-verktøyet avinstallerer både programfilen og gjenværende filer.

1. Finn verktøyet Fjern i Finder > Go > Applications > Autodesk.
  2. Dobbeltklikk på Fjern for å avinstallere et produkt, der produktnavnet for eksempel er AutoCAD eller AutoCAD LT.

Hvis Fjern-verktøyet ikke er tilgjengelig for programvaren din, følger du trinnene i neste del.

Avinstallere produkter manuelt

1. Avinstaller alle Autodesk-programmer ved å høyreklikke på programikonet og velge Flytt til papirkurven.
  2. Åpne et Finder-vindu og naviger til roten på den lokale harddisken og slett følgende mapper:
    • /Library/Autodesk
    • /Library/Application Support/Autodesk
    • /Users/[username]/Adlm
    • /Users/[username]/Library/Application Support/Autodesk
      Merk: Mappen Library (Bibliotek) er vanligvis skjult. For å vise den klikker du på Go-menyen i Finder og holder nede Option-tasten.
    • /Users/username/.flexlmrc
    • /Library/Frameworks/Adlm.framework/
    • /Applications/Autodesk/Adlm
  3. Gå til mappen /Library/Preferences/Flexnet Publisher/FLEXnet og slett filene med adskflex-prefikset.
  4. Finn og slett mappen /Library/Application Support/Flexnet Publisher
  5. Viktig: Ikke slett denne mappen hvis du bruker Adobe-produkter på Mac-en din. Adobe-produkter bruker også FlexNet. Hvis du sletter denne mappen, kan det føre til problemer hvis Adobe-produktene fremdeles er installert.

Linux

I Linux fjerner du vanligvis programvare via terminalen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se de innebygde installasjonstilleggene for Flame, Maya og Mudbox.

Ren avinstallering (Windows)

Hvis du fortsatt ikke kan installere et nytt produkt etter å ha fjernet et gammelt, er siste utvei å gjøre en ren avinstallering. Følg disse instruksjonene (engelsk). Hvis du trenger hjelp, kan du kontakt brukerstøtte.

We’re here to help

Use our resources to find the product documentation or troubleshooting articles you need to resolve an issue. If you’re stuck, your subscription entitles you to contact an agent.