Verkkolisenssipalvelimen määrittäminen ja käynnistäminen

Luo vianmäärityslokitiedosto, määritä verkkolisenssipalvelin, käynnistä se ja varmista, että se on käynnissä.

Vianmäärityslokitiedoston luominen

Vianmäärityslokitiedostot sisältävät Verkkolisenssien hallinnan (NLM) historian, jota voit tarkastella lisenssipalvelimien vianmääritystä varten.

1. Luo Lokit-alikansio siihen kansioon, johon asensit NLM:n.
  2. Luo tekstieditorilla tekstitiedosto Lokit-alikansioon.
  3. Anna tekstitiedostolle haluamasi nimi, mutta muista, että tiedostonimen pääte .txt  täytyy muuttaa päätteeksi  .log.

Lisenssipalvelimen määrittäminen

Määritysmenetelmät vaihtelevat käyttöjärjestelmän mukaan. Käytä Windows-verkkopalvelimissa Network License Managerin (NLM) mukana toimitettua LMTOOLS-apuohjelmaa.

Windows-palvelimen määrittäminen

1. Avaa LMTOOLS-apuohjelma. Valitse Windowsissa Käynnistä > Autodesk > LMTOOLS Utility.
  2. Varmista Service/License File (Palvelu/lisenssitiedosto) -välilehdellä, että Configuration Using Services (Määritä palveluiden avulla) -vaihtoehto on valittuna.
  3. Valitse LMTOOLS Ignores License File Path Environment Variables (LMTOOLS ohittaa lisenssin tiedostopolun ympäristömuuttujat) -valintaruutu.
  4. Määritä nimi käyttämällä Config Services (Määrityspalvelut) -välilehden avattavaa Service Name (Palvelun nimi) -valikkoa.
  5. Määritä polut näille kolmelle tiedostolle:
    • lmgrd.exe-tiedoston polku: valitse tiedosto NLM-kansiosta selaamalla.
    • Lisenssitiedoston polku: valitse Autodeskiltä hankkimasi lisenssitiedosto selaamalla.
    • Vianmäärityslokitiedoston polku: valitse aiemmin luomasi vianmäärityslokitiedosto selaamalla.
      Huomautus:  varmista, että käyttäjillä ja palveluilla on kirjoitusoikeudet vianmäärityslokitiedostoon tai -kansioon.
  6. Valitse Use Services (Käytä palveluita). Valitse sitten Start Server At Power Up (Käynnistä palvelin käynnistyksen yhteydessä). Tämä asetus varmistaa, että lisenssipalvelin käynnistyy automaattisesti huollon tai sähkökatkoksen jälkeen.
  7. Napsauta Save Service (Tallenna palvelu) ja vahvista.

macOS- tai Linux-palvelimen määrittäminen

1. Tallenna lisenssin .lic-tiedosto työpöydälle.
  2. Siirrä lisenssitiedosto työpöydältä tähän piilotettuun kansioon:
    • macOS: /usr/local/flexnetserver
    • Linux: /opt/flexnetserver

Huomautus: Jos haluat lisätietoja NLM:n määrittämisestä macOS:lle, katso Autodesk Network License Managerin määrittäminen Macissa (englanniksi). Jos käytössä on Linux, katso Autodesk Network License Managerin määrittäminen Linuxissa (englanniksi).

Lisenssipalvelimen käynnistäminen

Voit käynnistää lisenssipalvelimen määrityksen jälkeen.

Lisenssipalvelimen käynnistäminen Windowsissa

Käytä LMTOOLS-apuohjelmaa:

1. Varmista Start/Stop/Reread (Käynnistä / pysäytä / lue uudelleen) -välilehdellä, että oikean palvelimen nimi on korostettuna. Napsauta sitten Start Server (Käynnistä palvelin).
  2. Varmista, että lisenssipalvelin on käynnistynyt (30 sekunnin kuluessa). Sinun pitäisi nähdä valintaikkunan alareunassa viesti ”Server Start Successful” (Palvelimen käynnistäminen onnistui).

Lisenssipalvelimen käynnistäminen macOS:ssä tai Linuxissa

Käytä Päätettä:

1. Pääset hakemistoon kirjoittamalla seuraavat komennot:
    • macOS:
      cd /usr/local/flexnetserver
    • Linux:
      cd /opt/flexnetserver
  2. Listaa hakemuksen sisältä kirjoittamalla tämä komento:
    • ls
  3. Käynnistä lisenssipalvelin kirjoittamalla tämä komento:
    • macOS:
      sudo ./lmgrd -c /usr/local/flexnetserver/adsk_server.lic -l/usr/local/flexnetserver/adsk_serverLog.log
    • Linux:
      sudo ./lmgrd -c /opt/flexnetserver/adsk_server.lic -l/opt/adsk_serverLog.log
    •

Lisenssipalvelimen toiminnan varmistaminen

Varmistaminen Windowsissa

1. Napsauta LMTOOLS-apuohjelman Server Status (Palvelimen tila) -välilehdellä Perform Status Enquiry (Suorita tilakysely).
  2. Kun näet tilaikkunassa tietoja, vieritä alas ja varmista seuraavat seikat:
    • Lisenssipalvelimessa on uusin versio. Tarkista rivi, jolla lukee jotain seuraavan kaltaista: YourServerName:
      YourServerName: license server UP (MASTER) v 11.16.2.
    • Lisenssipalvelin on lukenut lisenssitiedoston eikä löytänyt virheitä. Sinun pitäisi nähdä rivi, jolla lukee jotain seuraavan kaltaista:
      Adskflex: UP v11.16.2.
  3. Jos et näe näitä kahta riviä, lisenssipalvelin ei käynnistynyt oikein. Tarkista työsi uudelleen lisenssitiedoston saamista ja määrittämistä varten.

Varmistaminen macOS:ssä

• Kirjoita Päätteeseen tämä komento:
    sudo ./lmutil lmstat -a -c /usr/local/flexnetserver/adsk_server.lic

Varmistaminen Linuxissa

• Kirjoita seuraava komento:
    sudo ./lmutil lmstat -c @localhost -a

Huomautus: Jos saat viestin, jonka mukaan palvelin ei ole käynnistynyt, etsi ja pysäytä lmgrd-prosessi Järjestelmän valvonnan avulla. Tämän jälkeen voit käynnistää lisenssipalvelimen uudelleen.