Verkkolisenssin suunnitteleminen

Valitse lisenssipalvelimen malli, valitse verkkopalvelimet ja tarkista Autodesk Network License Manager (NLM) järjestelmävaatimukset.

Lisenssipalvelimen mallin valitseminen

Valitse jokin seuraavista palvelinmalleista:

• Yksittäinen palvelin. Kaikki verkkolisenssit asennetaan yhdelle palvelimelle.
  • Hajautettu palvelin. Verkkolisenssit jaetaan ja asennetaan useille palvelimille.
  • Vikasietoinen palvelin. Kaikki verkkolisenssit asennetaan yhdelle palvelimelle sekä kahdelle varapalvelimelle.
    Huomautus: tämä kokoonpano edellyttää, että määrität ensisijaisen palvelimen ja kaksi varapalvelinta.

Verkkopalvelimien valitseminen

Kun olet valinnut lisenssipalvelimen mallin, valitse vähintään yksi verkkopalvelin, josta lisenssejä hallitaan.

• Varmista, että palvelimet ovat kaikkien asiakaskoneiden käytettävissä ja käytettävissä aina, kun lisenssejä pyydetään.
  • Palvelinten tulisi toimia vakaassa verkossa olevassa tuetussa käyttöjärjestelmässä, jota ei käynnistetä usein uudelleen. Toistuvat uudelleenkäynnistykset voivat häiritä lisenssien hallintaa.
  • Palvelinten tulisi olla yhteydessä NLM:n käyttämiin portteihin 2080 ja 27000–27009. Vaikka nämä portit ovat määritettävissä, niiden muuttaminen voi johtaa ristiriitoihin muiden sovellusten kanssa. Vältä porttinumeroiden muuttamista.

Huomautus: verkkoosi voi kuulua Windows-, macOS- ja Linux-palvelimia missä tahansa yhdistelmässä.

Katso järjestelmävaatimukset

Tarkista NLM:n järjestelmävaatimukset varmistaaksesi, että laitteistosi ja käyttöjärjestelmäsi ovat yhteensopivia NLM:n kanssa.