Klargjøre for distribusjon

Grundig forberedelse er nøkkelen til en vellykket distribusjon.

Gjennomgå systemkravene og konfigurasjonsalternativene

• Systemkrav. Bekreft at nettverket, serverne og klientdatamaskinene oppfyller systemkravene for hvert produkt som er inkludert i distribusjonen.
  • Språk. Hvis produktet er tilgjengelig på flere språk, velger du språket for hver distribusjon.
  • Konfigurasjonsalternativer. Evaluer konfigurasjonsalternativene for produktene, som varierer fra produkt til produkt. Produkter kan for eksempel inneholde alternativer for søkebaner, plassering av støttefiler eller inkludering av utvidelser og loggfiler.

Forstå produktlisenstypene

Administratorer administrerer tre typer lisenser:

• Brukerlisens – basert på din Autodesk-ID og godkjennes automatisk
  • Frittstående (enhetsbasert) lisens – knyttet til bestemte enheter med serienumre. Godkjennes enten automatisk eller når du blir bedt om å angi et serienummer
  • Nettverkslisens – administreres av Network License Manager-programvare og godkjennes av forhåndskonfigurerte nettverkslisensservere. Kontroller lisensservernavnet og lisensservermodellen (enkel, distribuert eller redundant) som du valgte i begynnelsen. Installer den nyeste versjonen av Network License Manager (NLM).

Hvis du vil finne lisenstypen for et produkt, kan du se delen Alle produkter og tjenester på Autodesk-kontoen

Opprette en delt nettverksressurs

Før du oppretter en distribusjon, må du konfigurere en delt nettverksressurs for den administrative avbildningen. En delt nettverksressurs er en installasjonsmappe som alle brukere har tilgang til. Du oppretter distribusjoner i den delte nettverksressursen, som brukere kan installere programvaren fra, eller administratorer kan distribuere den.

Følg disse anbefalingene når du oppretter en delt nettverksressurs:

• Hold navnet på den delte ressursen enkelt og kort, og uten mellomrom.
  • Opprett den delte mappen på eller nær toppen av stasjonen, for eksempel \\serverXX\Deployments. Hvis du legger inn distribusjonsmappen i en serie med undermapper, kan du overskride grensen for banelengde angitt av Windows.
  • Opprett en egen mappe for hver distribusjon. Inkluder alle produkter for en bestemt arbeidsflyt i én enkelt distribusjon. På denne måten er det enklere å distribuere distribusjonen til en brukergruppe som bruker den arbeidsflyten.
  • Bruk delte UNC (Uniform Naming Convention)-baner i stedet for tilordnede stasjoner. Hvis du imidlertid bruker stasjonstilordning, må du sørge for at alle brukerne tilordnes til den samme stasjonsbokstaven.
  • Hvis du planlegger å opprette en nettverksloggfil, gir du alle brukere lese- og skrivetilgang til den delte ressursen.