Med Autodesk Flex kan sporadiske brukere bruke tokener for å få tilgang til alle produkter som er tilgjengelige med Flex, i 24 timer om gangen. Når du har kjøpt Flex-tokener, kan du tilordne brukere og angi hvilke produkter de har tilgang til. Hvis du vil ha en oversikt, kan du se Autodesk Flex.

Viktig: For å unngå å bli belastet for inaktiv tid, bør brukerne logge av eller lukke produktene når de ikke er i bruk.

Tre trinn for å komme i gang med Flex (video: 2:44 min)

Følg disse trinnene for å konfigurere Flex og invitere andre brukere til å bruke Autodesk-produkter som er tilgjengelige med Flex.

Tilordne Flex-brukere

1. Kjøp Flex-tokener. Se Kjøpe tokener.

2. Logg på Autodesk-kontoen på manage.autodesk.com og klikk på Brukeradministrasjon > Etter produkt.

3. Velg Flex og klikk på Tilordne brukere.

4. Velg ett av følgende, avhengig av om du tilordner en eksisterende bruker eller inviterer en ny bruker.

• Eksisterende brukere: Begynn å skrive inn navnet. Velg den eksisterende brukeren fra listen når den vises. Se Legge til og fjerne brukere.

• Nye brukere: Skriv inn hele navnet etterfulgt av en e-postadresse i vinkelparenteser (for eksempel Ola Nordmann <ola.nordmann@email.com>).

Merk: Nye brukere blir bedt om å opprette en Autodesk-konto hvis de ikke har en. Hvis en ny bruker ikke godtar en invitasjon innen sju dager, må du sende invitasjonen på nytt.

5. Vise bruksrapportene for Flex. Se Få informasjon om Flex-bruk

Administrere produkttilgang for enkeltbrukere

Du kan angi hvilke produkter som er tilgjengelige for vanlige brukere med Flex.

1. Logg på Autodesk-kontoen på manage.autodesk.com, og klikk på Brukeradministrasjon > Etter produkt.

2. I produktlisten velger du Flex.

3. Velg brukeren du vil administrere under Tilordnede brukere for å vise en liste over produkter og tjenester.

4. Velg produktene og tjenestene du vil tilordne, eller fjern merket for alle du vil oppheve tilordning for.

Merk: Hvis alle produkter er valgt (ingen produkter fjernes), blir de nye produktene automatisk tilgjengelige når Autodesk legger til nye produkter i Flex. Du må proaktivt oppheve tilordningen hvis du ikke vil ha automatisk tilgang til nye produkter.

5. Klikk på Lagre endringer.

Brukere mottar en e-post som varsler dem om at de har tilgang til produkter når de tildeles individuelt. Hvis du bruker Importer til å tilordne, blir ikke e-postvarsler sendt.

Administrere standardtilordninger

Som et alternativ til å administrere produkttilgang på individuell basis, kan du konfigurere standardtilgang til produkter og tjenester for hele teamet ditt. Når du velger oppsett for standardtilordninger, får eksisterende og nye brukere tilgang til det samme settet med valgte produkter.

Merk: Standardtilordninger er automatisk slått av for gjestebrukere, og Autodesk anbefaler å la dem være avslått. Imidlertid, om du trenger å slå standardtilordninger på (eller av) for gjestebrukere, kan du kontakte Autodesk support for å gjøre det.

Konfigurere standardtilordninger:

1. Logg på Autodesk Account på manage.autodesk.com.

2. På din kontoside, velg Brukeradministrasjon > Etter bruker.

3. Velg Flex-teamet du vil administrere standardtilordninger for.

4. Klikk på tannhjulikonet Teaminnstillinger øverst til høyre.

5. Under Brukeradministrasjon > Standardtilordninger klikker du på Konfigurer standardtilordninger.

6. I dialogboksen Administrer standardtilordninger klikker du på Flex.

7. Velg produktene du vil tilordne standardtilgang for. Når Autodesk legger til nye produkter i Flex, blir ikke de nye produktene automatisk tilgjengelige for brukere med standardtilordninger. Du kan redigere listen over standardtilordninger for å tilordne tilgang til de nye produktene.

8. Klikk Lagre endringer for å aktivere standardtilordninger.

For å slå av standardtilordninger:

• I dialogboksen Administrer standardtilordninger, fjern alle produkter.

Merk: E-postvarsler sendes ikke til brukere for endringer i standardtilordninger.

Prioritet for abonnement og prøveversjon

Når en bruker tilordnes til både et enkeltbrukerabonnement og Flex-tokener, brukes ikke tokener. Hvis du for eksempel tilordner et AutoCAD-abonnement, vil ikke brukeren bruke tokener for AutoCAD.

På samme måte bruker ikke brukere i en prøveperiode tokener for det produktet. Be brukerne om å ignorere meldingen om at prøveversjonen utløper. Etter at prøveperioden er over, må de begynne å bruke tokener.

Merk: Abonnements- og prøveprioritet gjelder bare hvis samme Autodesk-ID brukes til påloggingsgodkjenning.

Kjøpe flere Flex-tokener

Når du kjøper flere tokener, legges de til i teamets tokenbeholdning. Tokener fra hvert Flex-kjøp er gyldige i ett år fra kjøpsdatoen, og eldre tokener brukes først. Dette sikrer at du får mest mulig tid for bruk av tokenene.

Hvis du administrerer flere team, må du kontrollere at Flex-kjøpet er lagt til i korrekt team. Hvis ikke, kan du flytte det til et annet team som du administrerer fra Autodesk-kontoen. Se Flex-tokener og -team.

Installasjon og pålogging for en sporadisk bruker

Brukere av Flex-tokener kan laste ned og installere produkter.

1. Logg på Autodesk-kontoen på manage.autodesk.com, og klikk på Alle produkter og tjenester.

1. I listen over produktnavn velger du Flex. Klikke på Vis elementer.

Du trenger ikke å installere på nytt hvis du bytter fra Flex til en lisens for enkeltbrukerabonnement eller har en støttet versjon allerede installert fra et tidligere abonnement eller en prøveversjon.

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom et enkeltbrukerabonnement og Flex?

Både enkeltbrukerabonnementer og Flex er former for navngitt brukertilgang. Enkeltbrukerabonnementer er dedikerte abonnementer, tilordnet for bruk til bare én navngitt bruker om gangen. De passer best for brukere som anvender produktene jevnlig. Flex, derimot, er ikke et dedikert abonnement. Det er ment å deles av et ubegrenset antall brukere, som får tilgang til produkter ved å "betale" en daglig pris ved bruk av tokener. Flex er best egnet for sporadisk produktbruk.