Käyttöönotto perinteisestä asennusohjelmasta

Useimmissa vuotta 2022 vanhemmissa tuoteversioissa on asennusohjelma (perinteinen asennusohjelma), jota käytetään käyttöönottojen luomiseen. Katso vuoden 2022 tuotteet kohdasta Käyttöönottojen luominen Autodesk Account -tililtä.

Huomautus: Muutamat vuotta 2022 vanhemmat Autodesk-tuotejulkaisut tukevat myös käyttöönottoja Autodesk Account -tililtä:

• 3ds Max 2021
  • Maya 2020
  • Maya LT 2020
  • Revit 2021.1
  • VRED 2021

Käyttöönottoasetusten määrittäminen

1. Nimeä käyttöönoton aikana luotava ylläpitäjän näköistiedosto. Valitse nimi, joka yksilöi käyttöönoton ja erottaa sen selvästi muista käyttöönotoista.
  2. Siirry ylläpitäjän näköistiedostoa varten luomaasi jaetun verkkoresurssin kansioon ja anna yksilöllinen nimi siellä.
  3. Päätä, sisällytetäänkö vain ne tuotteet, joita kokoonpano edellyttää. Jos valitset tämän vaihtoehdon, et voi sisällyttää käyttöönottoon muita tuotteita myöhemmin. Jos et valitse sitä, voit muokata ylläpitäjän näköistiedostoa.
  4. Valitse, suoritetaanko asennukset hiljaisessa tilassa. Jos teet asennukset hiljaisessa tilassa, käyttäjät eivät näe käyttöönottoa, kun tuotteita asennetaan heidän tietokoneilleen.
  5. Valitse, luodaanko kunkin tietokoneen Temp-kansioon lokitiedosto. Jos luot lokitiedoston, käyttäjät voivat käyttää tiedostoa omien asennustensa tarkistamiseen ja vianmääritykseen.
  6. Valitse, luodaanko keskitettyyn sijaintiin verkkolokitiedosto. Tämän tiedoston avulla voit tarkastella kaikkien asennusten tietoja. Jos luot verkkolokitiedoston, sijoita se jaettuun kansioon ja anna käyttäjille luku- ja kirjoitusoikeudet.

Tuote- ja lisenssitietojen antaminen

Kun olet lukenut ja hyväksynyt Autodesk-ohjelmiston lisenssisopimuksen, voit antaa tuote- ja lisenssitiedot.

1. Jos tuotteellesi on saatavilla kielivaihtoehtoja, valitse kieli.
  2. Määritä lisenssityyppi. Useimmissa käyttöönotoissa lisenssityyppi on Network (Verkko).
    • Valitse Autodesk ID, jos haluat, että nimetyt käyttäjät saavat lisenssin käyttöön Autodesk Account -tilillään.
    • Valitse Serial Number (standalone) (Sarjanumero [yksittäinen]), jos haluat käyttää sarjanumeroa ja tuoteavainta laitetta varten määritetylle lisenssille.
    • Valitse Network (Verkko), jos käytät Verkkolisenssien hallinta (NLM) -ohjelmistoa verkkotyöasemien tuotelisenssien hallintaan.
      • Määritä valitsemasi verkkolisenssi: yksittäislisenssi, hajautettu lisenssi tai varalisenssi.
      • Selaa sitten valitaksesi palvelimen, johon olet asentanut NLM-ohjelmiston.

Tuotteen asennuksen mukauttaminen

Kun luot käyttöönoton, voit hyväksyä minkä tahansa asentamasi tuotteen oletusasetukset tai määrittää asetukset luodaksesi mukautetun käyttöönoton. Kokoonpanoasetukset koskevat asennetun tuotteen jokaista esiintymää. Kun olet luonut käyttöönoton, et voi muuttaa näitä asetuksia, ellet muokkaa käyttöönottoa.

Huomautus: Saat lisätietoja kunkin tuotteen kokoonpanovaihtoehdoista tuotteen ohjeen asennusliitteestä. Tutustu näihin liitteisiin määrittääksesi oikeat asetukset käyttöönoton kullekin tuotteelle.

1. Valitse asennettavat tuotteet. Ensisijaisen tuotteen lisäksi esivalittuina voi olla muita ehdotettuja tuotteita. Poista näiden ehdotusten valinnat, jos haluat poistaa ne käyttöönotosta.
  2. Jos sinua pyydetään valitsemaan asennustyyppi, valitse Typical (Tyypillinen) tai Custom (Mukautettu).
    • Tyypillinen. Tuote asennetaan oletusasetuksilla.
    • Mukautettu. Tuote asennetaan valitsemillasi ja määrittämilläsi asetuksilla. Joitakin esimerkkejä määritettävistä asetuksista ovat tuotteen toimintaa koskevat käyttäjän asetukset, tukitiedostojen asennus ja verkkoresurssien käyttöoikeus.
  3. (Valinnainen) Asenna muita ohjelmistokomponentteja Autodeskiltä tai kolmannen osapuolen toimittajilta. Voit asentaa tällaisia komponentteja lisäämällä niiden EXE- tai MSI-tiedostot asennusohjelmassa olevaan erityiseen taulukkoon.

Lisää muita ohjelmistoja

1. Kirjaudu sisään Autodesk Account -tilille osoitteessa manage.autodesk.com.
  2. Etsi ja lataa All Products and Services (Kaikki tuotteet ja palvelut) -kohdasta käyttöönottoon sisällytettävät päivitykset.
  3. Käynnistä asennusohjelma ja valitse Create A Deployment (Luo käyttöönotto). Tai, jos käyttöönotto on jo luotu, siirry tuotteen käyttöönottokansion Työkalut-kansioon ja suorita Create & Modify A Deployment (Luo ja muokkaa käyttöönottoa).
  4. Napsauta Add (Lisää) ja valitse jokaisen tililtä lataamasi päivityksen suoritettava tiedosto.
  5. Lisää nimi.
  6. Lisää komentoriviparametrit tarvittaessa Command Line Parameters (Komentoriviparametrit) -kenttään. Jos esimerkiksi haluat asentaa MSI-tiedoston hiljaisesti ilman ilmoituksia, lisää /quiet.
    Huomautus: katso tuetut komentoriviparametrit tuotteen dokumentaatiosta.
  7. Sulje ikkuna napsauttamalla nuolta.
  8. Jatka, kunnes käyttöönoton luonti tai muokkaus on valmis.
  9. Aloita käyttöönoton asennus asiakastietokoneessa.
  10. Kun tuote on asennettu, avaa se ja tarkista versio kohdasta Help (Ohje) > About (Tietoja). Valitse sitten Product Information (Tuotetiedot) -valintaikkuna. Sinun pitäisi nähdä päivitetty tuoteversio, joka osoittaa, että päivitysten asentaminen onnistui tuotteen käyttöönoton yhteydessä.

Päivitysten valitseminen

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa manage.autodesk.com.
  2. Siirry kohtaan Products and Services (Tuotteet ja palvelut) > Product Updates (Tuotepäivitykset).
  3. Tarkista kullekin tuotteelle saatavilla olevat päivitykset ja valitse ne, jotka haluat ladata.

Käyttöönoton jakaminen

Jos haluat asentaa käyttöönoton työasemaan, suorita asennus joko manuaalisesti käyttämällä toimitettua käskyjonotiedostoa tai käytä työkalua, kuten Microsoft Configuration Manageria (katso Microsoft Endpoint Configuration Managerin dokumentaatio).

Käyttöönoton testaaminen

Ennen kuin jaat tuotteet työasemiin, suorita käyttöönotto testityöasemassa varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein.

1. Kirjaudu tavallisella käyttäjäprofiililla asiakaskoneeseen, jossa on profiili, jolla ei ole ylläpitäjän oikeuksia.
  2. Käynnistä tuote ja varmista, että
    • lisenssivirheitä ei ole
    • työn kannalta tärkeimmät kriittiset ominaisuudet toimivat odotetulla tavalla
    • kaikki päivitykset, mukautukset ja laajennukset on otettu käyttöön oikein.