Siirtyminen nimettyjen käyttäjien tilaukseen

Järjestelmänvalvojat voivat siirtyä usean käyttäjän tilauksesta yhden käyttäjän tilaukseen näiden ohjeiden mukaisesti.

Nimetyn käyttäjän tilaukseen siirrytään vaiheittain.

Seuraavaksi kerrotaan, miten usean käyttäjän tilauksesta siirrytään yhden käyttäjän (nimetyn käyttäjän) tilaukseen.

1. Lisää käyttäjiä. Katso käyttäjien lisääminen Autodesk Account -palvelussa.

2. Määritä tilaukseen käyttäjiä. Katso  Tuotteiden käyttäjien määrittäminen.

3. Päivitä lisenssityypiksi nimetyn käyttäjän tilaus. Katso Autodesk-lisensoinnin tukityökalun käyttö kaikkien työpöytälaitteiden päivittämiseen.

4. Kerro käyttäjille uudesta kirjautumisprosessista. Katso Ohjelmiston suorittaminen.

Vaikka uuden nimetyn käyttäjän tilauksen käyttöönotto ei ole pakollista, poista lisenssipalvelimet käytöstä varmistaaksesi, että käyttäjät eivät voi jatkaa verkkolisenssien käyttöä. Katso Verkkolisenssien hallinnan asennuksen poistaminen Windowsissa.

Seuraavassa videossa on lisää tietoa nimettyyn käyttäjään siirtymisestä ja siihen liittyvistä edellytyksistä.

Käyttäjien ohjeistaminen oman työpöytälaitteen päivittämiseen

Käyttäjät voivat muuttaa laitteisiinsa asennettujen tuotteiden lisenssityypin yhden (nimetyn) käyttäjän käyttöoikeudeksi. Jaa nämä vaiheet käyttäjille, jos aiemmin asennettujen tuotteiden lisenssityyppi halutaan muuttaa.

2020 ja uudemmat julkaisut

Seuraavaksi kerrotaan, miten lisenssityyppi nollataan lisenssinhallinnan avulla. Jos kokeilulisenssi on vanhentunut, valitse Already have a License -vaihtoehto, joka sijaitsee Expired Trial -ikkunan alaosassa.

1. Käynnistä ohjelmisto.

2. Napsauta otsikkorivillä omaa tiliäsi > Manage License.

Huomautus: Jos et näe tiliäsi otsikkorivillä, valitse Help > About > Manage License.

3. Kun License Manager -ikkuna on auennut, valitse Manage License Type. Let’s Get Started -ikkuna aukeaa.
  4. Valitse yksi käyttäjä.

Jos Let’s Get Started -ikkuna tai ohjelmisto ei aukea, katso Autodesk-lisensoinnin asennusohjelman tukityökalun opas.

Vuosien 2017, 2018 ja 2019 julkaisut

1. Napsauta otsikkorivillä omaa tiliäsi > Manage License.

2. Valitse  Manage Licenses.

3. Valitse License Manager -ikkunassa kohta Change License Type. Let’s Get Started -näyttö aukeaa.

• Jos Let's Get Started -ikkuna aukeaa, valitse yksittäinen käyttäjä.

Jos Let’s Get Started -ikkuna tai ohjelmisto ei aukea, katso Autodesk-ohjelmiston lisenssin muuttaminen tai nollaaminen Autodeskin 2019-, 2018- ja 2017-versioissa.

Autodesk-lisensoinnin tukityökalun käyttö kaikkien työpöytälaitteiden päivittämiseen

Järjestelmänvalvojat päivittävät kaikki laitteet kaikille käyttäjille automaattisella työkalulla, joka muuttaa vuoden 2017 ja sitä uudempien tuotteiden lisenssityypin. Työkalun suorittaminen edellyttää, että käyttäjät voivat muodostaa yhteyden organisaatiosi verkkoon. Lisenssi voidaan päivittää kolmella tavalla:

• Lisensoitujen tuotteiden luettelo: Esittää luettelon työpöydälle asennetuista lisensoiduista tuotteista niiden tuoteavaimet ja versiot mukaan lukien. Esimerkiksi AutoCAD 2020:n tuoteavain ja versio on 001L1_2020.0.0.F.

• Yleinen lisenssien nollaus: Muuttaa kaikkien järjestelmään asennettujen tuotteiden lisenssityypin nimetyn käyttäjän tilaukseksi.

• Tuotekohtainen nollaus: Muuttaa tuotteen lisenssityypin nimetyn käyttäjän tilaukseksi tuoteavaimen perusteella.

Työkalua voidaan käyttää sekä Windowsissa että Mac- ja Linux-järjestelmissä. Se voidaan suorittaa manuaalisesti jokaisessa tietokoneessa tai suorittaa ohjelmiston käyttöönottotyökalulla, kuten Microsoft System Centerin avulla.

2017 ja uudemmat julkaisut (2020 ja uudemmat, kun kyseessä on Maya, MotionBuilder tai Mudbox

Käyttäjät voivat jatkaa tuotteidensa käyttöä työkalun ollessa käynnissä, mutta käyttäjien on käynnistettävä tuotteensa uudelleen ja kirjauduttava sisään, kun päivitys on valmis.

Autodesk Desktop Licensing Service on asennettava, ja sen on oltava käynnissä, kun Autodesk-lisensoinnin tukityökalua käytetään. Työkalun käyttöön sovelletaan Autodeskin käyttöehtoja (englanniksi).

1. Lataa ja pura Autodesk-lisensoinnin omatoiminen tukityökalu (AdskLicensingSupportTool.exe) täältä: Lisensoinnin tukityökalu.
  2. Avaa komentokehote tai pääteikkuna ja toimi seuraavalla tavalla käyttöjärjestelmästä riippuen.

Windows

• Avaa Suorita-ikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows+R.
    • Kirjoita cmd ja paina näppäinyhdistelmää Ctrl+Shift+Enter, jotta voit avata komentokehotteen järjestelmänvalvojana.
    • Siirry tukityökalun hakemistoon, esimerkiksi cd c:\Autodesk\Scripts

macOS

• Avaa hakupalkki painamalla näppäinyhdistelmää Command+Space.
    • Kirjoita Terminal. Kun Terminal.app tulee näkyviin, paina Enter-näppäintä.
    • Kirjoita cd ~/Downloads/AdskLicensingSupportTool

Linux

• Avaa pääteikkuna ja siirry tukityökalun hakemistoon, esimerkiksi cd ~/Downloads/AdskLicensingSupportTool

3. Suorita työkalu ja tarkista versio

Windows

• AdskLicensingSupportTool.exe -v

macOS

• sudo ./AdskLicensingSupportTool.app/Contents/MacOS/AdskLicensingSupportTool -v

Linux

• sudo ./AdskLicensingSupportTool -v

4. Nollaa lisensointimenetelmä. Kaikki alla olevat esimerkit ovat Windowsille, mutta periaate on sama kaikilla alustoilla.
    • Luettele asennetut Autodesk-tuotteet, jotka on rekisteröity Autodesk-työpöytälisensoinnilla, kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool.exe -i
    • Muuta tuotteen lisensointimenetelmäksi nimetty käyttäjä kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool.exe -r product_key:USER; product_key voi olla yksittäinen tuoteavain, pilkuilla erotettu tuoteavainten luettelo tai avainsana ALL. Katso lisää tietoa tuoteavaimista kohdasta Tuoteavainten haku. Vähintään yksi tuoteavain tai avainsana ALL on määritettävä. Huomautus: Jos lisensointimenetelmää (USER) ei ole määritetty, käytetään NONE-vaihtoehtoa. Jos kyseessä on vanhempi tuote, NONE avaa "Let’s Get Started"-ikkunan, kun käynnistät tuotteen.
    • Määritä USER-lisensointimenetelmä kaikille tuotteille kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r ALL:USER
    • Aseta tuoteavain 829N1 (Revit 2022) USER-lisensointimenetelmään kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r 829N1:USER
    • Aseta tuoteavaimet 128L1, 426I1 ja 829L1 USER-lisensointimenetelmään kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r 128L1,426I1,829L1:USER
    • Määritä USER-lisensointimenetelmä kaikille tuotteille kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r ALL:USER
    • Poista kaikkien tuotteiden lisensointimenetelmän valinta kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r ALL
    • Poista tuoteavaimen 128L1 lisensointimenetelmän valinta (asetuksena None) kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r 128L1
    • Poista tuoteavainten 128L1, 426I1 ja 829L1 lisensointimenetelmän valinta (asetuksena None) kirjoittamalla AdskLicensingSupportTool -r 128L1,426I1,829L1
  5. (Valinnainen) Varmista, että käyttäjät voivat kirjautua sisään tarkistamalla, että tarvittavat lisensointipalvelut ovat käytettävissä.

Työkalu tarkistaa tuoteavaimen, kun nollaat yhden tai useamman tuotteen lisensointimenetelmän. Jos sitä ei löydy, näet Product key is invalid or not registered -viestin ja muut määritetyt tuotteet muutetaan. Työkalu ei nollaa Autodesk-beetatuotteita.